Turisti z Benkovej na vychádzke nad Nitrou

V piatok 4.10.2019 zažili žiaci klasických tried piateho až deviateho ročníka našej základnej školy krásne popoludnie. Viac ako dvadsať členov turisticko-poznávacieho krúžku pod vedením pána učiteľa Haringu sa na prvom stretnutí zoznámilo s okolím našej krásnej Nitričky. Pred blížiacim sa víkendom sme si spravili parádny výlet cez Žibricu a Zobor až na pyramídu.

Po skončení vyučovania o 14:00 hod. sa stretli členovia turisticko-poznávacieho krúžku pred budovou našej školy. Rezkým krokom sme vyrazili smerom k vlakovej stanici. Pred ňou sme o 14:40 hod. nastúpili na autobus číslo 27. Z jednej konečnej sme skoro trištvrte hodinu cestovali na druhú konečnú v čase poobednej špičky. V Štitároch sme v centre obce začali našu púť. Najskôr sme sa vybrali cez les na Žibricu. Nakoľko nám cesta ubiehala oveľa rýchlejšie ako sme plánovali, tak sme až na samotný vrchol Žibrice nevyšli. Uprednostnili sme pravidelné občerstvovanie sa z domácich zásob, ktoré nám nachystali rodičia. Na lúke nad sedlom Žibrica sme si spravili krásny záber v pozadí s atómovou elektrárňou v Mochovciach. Niektorí žiaci stihli aj zbierať zo stromov šípky, aby sa mohli od pondelka zapojiť do zberu na našej škole. Poprechádzali sme sa po pokosenej lúke a v úžasnom jesennom počasí sme v dobrej nálade vykročili smerom na Zobor. Po ceste sme mali možnosť vidieť aj srnky, ktoré sme svojou vravou stihli vyplašiť. Nádherný kolorit a úžasné farby jesene sme si užívali celou cestou na Zobor. Slniečko na nás hrialo, príroda nám ukazovala pestrofarebné divadlo. Zhruba po hodine a pol sme vyšli na najvyšší vrch nad Nitrou. Tu sme sa zvečnili s vysielačom na dlani. Keďže sme si veľmi chceli opekať, tak sme pridali a o štvrť na sedem sme sa kochali z pyramídy na najkrajšie mesto na Slovensku a zároveň sme zakladali oheň. Najmä Dano Fúska z 9.C prispel svojimi cennými radami k tomu, aby sme si mohli opiecť prinesené špekačky. Nakoľko sa rýchlo stmievalo a dosť prituhovalo, tak sme po necelej hodine s čelovkami na hlave museli oheň zahasiť a pobrať sa na cestu k penziónu Artin. Aj keď bola už tma, istým krokom a najmä bez zranení sme po polhodine prišli na konečnú autobusu číslo 10. Tam už čakali niektorí rodičia na svoje ratolesti. Zvyšní žiaci už o chvíľku nastúpili na autobus a okružnou jazdou sme sa pobrali cez celé mesto na Klokočinu. Pri školu sme dorazili krátko po pol deviatej, šťastní a s peknými zážitkami z nášho úvodného putovania. Tam si ostatní rodičia prebrali svoje deti a v dobrej nálade príjemne unavení sme sa pobrali do svojich príbytkov.

Nabudúce, v prvý deň jesenných prázdnin, 30.10. 2019 nás od rána čaká výlet vláčikom za čachtickou pani, grófkou Báthoryčkou. Hor sa vybavovať lístky na vlak!

This entry was posted in Aktuality 2019/20, Fotogaléria 2019/20. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.