Po stopách Milana Rastislava Štefánika

V sobotu 4. mája si celé Slovensko pripomenulo 100. výročie úmrtia významného slovenského astronóma, vojaka, diplomata a politika Milana Rastislava Štefánika.
7. mája sme na našej škole tomuto slovenskému velikánovi venovali celé dopoludnie netradičnými vyučovacími aktivitami. Všetky aktivity, ktoré boli pripravené pre žiakov 5. až 9. ročníka, súviseli práve so životom Štefánika. Naším cieľom bolo doviesť cez rôzne typy úloh žiakov k bližšiemu poznaniu tejto osobnosti.
Prvú vyučovaciu hodinu absolvovali žiaci so svojimi triednymi učiteľmi – pozreli si životopisný film o Štefánikovi, odprezentovali pripravený materiál na tvorbu plagátov. Ďalšie hodiny pracovali už na plagátoch o Štefánikovi, pričom mali presne zadané kritériá toho, čo majú plagáty obsahovať. Informácie tak získavali z rôznych oblastí, či už z geografie, biológie, dejepisu a pod. Okrem toho riešili matematické úlohy a overovali pravdivosť údajov o Štefánikovi.
Pre zástupcov tried boli zároveň pripravené štyri stanovištia s ďalšími úlohami. V školskej knižnici ich čakali úlohy zamerané na slovenský jazyk a čítanie s porozumením, na ďalšom stanovišti vyhľadávali informácie o miestach, ktoré Štefánik navštívil, o ľuďoch, ktorí ho ovplyvnili a o mnohých ďalších zaujímavostiach z jeho života. Tretie stanovište preverilo u žiakov schopnosť počúvať s porozumením. Posledné úlohy čakali na žiakov pri panelovej výstave vytvorenej pri príležitosti významných „osmičkových“ rokoch, ktoré sme si pripomenuli minulý rok.
Všetky aktivity, ktoré žiaci absolvovali, boli bodované a pre víťazný triedny kolektív je pripravený putovný pohár riaditeľky školy a zaujímavá odmena. Všetkým držíme palce a tešíme sa na víťazov.

This entry was posted in Aktuality 2018/19, Fotogaléria 2018/19. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.