Divadelný festival v cudzích jazykoch

Milovníci divadla, jazykov a umenia sa opäť stretli v Aule UKF, kde sa v dňoch 3.-5. apríla konal jubilejný 20. ročník Divadelného festivalu v cudzích jazykoch.  Bol  určený žiakom základných, stredných, jazykových  škôl a gymnázií.

Témou tohtoročného festivalu boli „Zázraky “.

Ako prví  sa na festivale predstavili deti  divadelného krúžku “Anglická Dráma“ s anglickou verziou diela  Pipi Dlhá Pančucha . Divadelným predstavením plného humoru, hudby, tanca, pesničiek a vynikajúcich  hereckých a jazykových výkonov presvedčili divákov a porotu o tom, že Pipi je zázračné dieťa, ktoré drieme v každom z nás. Dokáže nás  naučiť dôležitým ľudským vlastnostiam a pochopiť, že jediný zázrak v našom živote je život sám.

Predstavenie získalo CENU POROTY za výnimočné a komplexné stvárnenie témy a naši malí divadelníci cenu za precítené herecké prejavy a radosť z hry. Ocenenie si veľmi vážime aj preto, že hosťom a členkou poroty bola jeho zakladateľka, ktorá dnes žije a prednáša na univerzite vo Veľkej Británii.

Postavy a obsadenie:

Pipi 1 Tamara Marciová 4.D
Pipi 2 Nela Čitáryová  4.C
Pipi 3 Grétka Glovňová 3.A
Tommy Nina Halvová  4.B
Annika Viktória Ševčíková  3.A
Mrs. Prysselius Laura Štrengerová   4.C
Pani učiteľka Ema Očovská  4.D
Policajti Lucia Štrengerová 4.C, Martina Ďuríková 4.C
Uvádzač v cirkuse Petronela Haverová 4.B
Silák Lucia Štrengerová 4.C
Otec Liana Herman   4.C
Deti Kristína Bírová 4.C, Lea Horváthová 4.C, Viktória Kiššová 4.B, Patrícia Bartakovičová
This entry was posted in Aktuality 2018/19, Fotogaléria 2018/19. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.