TERRA MAGICA FANTASTICA…

22. 3. 2012

… alebo „Čarovná fantastická Zem“ je názov multimediálneho antidiskriminačno – motivačného koncertu, na ktorom sa v rámci Európskeho týždňa boja proti rasovej diskriminácii zúčastnili žiaci 5. – 9.ročníka.

Koncert v sebe pútavo spojil naoko nesúvisiacu tému medziľudských vzťahov (diskriminácia, šikanovanie) s environmentálnou témou bezohľadnosti k okoliu a vlastne k celej matke Zemi.

Hlavným hrdinom programu je človek nového vývojového stupňa – Homo pacient, ako občan Zeme a nájomník, ktorý iba dočasne spravuje to, čo dostal zadarmo a … rabuje, kradne a hrabe iba k sebe.

Homo pacient môže byť jedného dňa každý z nás, obyvateľ našej planéty, ktorú metastázy civilizácie pomaly sajú a ničia. Liečba je podľa nás možná a pri tom úplne jednoduchá – liečba dobrom a návrat človeka k prírode.

Program aj napriek úvodným negatívnym témam, vyzdvihuje do popredia silu pozitívneho myslenia, ktoré plodí pokrok, dobro a lásku. Poukazuje na to, že pozitívne mysliaci ľudia, ktorých táto planéta bude nosiť, spravia možno ten úžasný  malý krok pre človeka, no veľký skok pre ľudstvo. Potom Zem bude naozaj čarovná a fantastická. No začať musí každý od seba.

This entry was posted in Aktuality 2011/12. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.