ZŠ Benkova využíva elearning

Vzhľadom na vzniknutú situáciu ohľadom prerušenia vyučovania sme promptne zareagovali a prepli výchovno – vzdelávací režim do el. prostredia. Tým chceme, aj napriek výpadku fyzickej prítomnosti žiakov v škole, udržať efektivitu výchovno – vzdelávacieho procesu.

Na scenár elearningu je naša škola už dlhodobo pripravená. Všetci pedagógovia, žiaci a rodičia využívajú prístup do EDUPAGE prostredia našej školy, všetci majú vytvorené vlastné prihlasovacie kontá, kde využívajú moduly el. žiackej knižky, el, triednej knihy, komunikácie navzájom, elearningu, domácich úloh, projektov, dochádzky, el. ospravedlneniek, prihlasovania na konzultácie, el. odhlášok zo školskej jedálne, el. dochádzkového systému a pod.

V tejto chvíli učitelia zadávajú žiakom úlohy, projekty, testy a žiaci ich vypracovávajú a odosielajú na vyhodnotenie. Vo väčšine prípadov sú testy vyhodnotené automaticky. Využívame širokú paletu elearningových prostredí, ktoré máme k dispozícii aj na hlavnej stránke školy (Planéta vedomostí, Viki, Alfbook testy, Socrative testy, Kozmix, Fenomény sveta, Toglic, Virtuálna knižnica a pod.).

Verím, že sa nám spoločne podarí zvládnuť vzniknutú situáciu.

This entry was posted in Aktuality 2019/20. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.