EnglishOne

EnglishOne je súčasťou Národného projektu „Nové trendy vzdelávania učiteľov anglického jazyka na základných školách“, ktorého cieľom je zvýšenie kvality vyučovania anglického jazyka.

Projekt ponúka učiteľom nové metódy a nástroje ako jednoducho zatraktívniť hodiny angličtiny. Vďaka projektu sme získali moderné didaktické prostriedky, ktoré sú nadstavbou k existujúcemu portfóliu učebníc anglického jazyka. Nový digitálny obsah žiakom prináša interaktívne a zábavné vyučovacie hodiny. Digitálne aktivity sú voľne dostupné na portáli Planéta vedomostí a vo svojej podstate sú orientované na rozvoj všetkých jazykových zručností.
Do projektu sa zapojilo až 3 000 učiteľov a medzi nimi aj štyri vyučujúce angličtiny z našej školy (Mgr. M. Urbanová a Mgr. M. Rybanová za 1.stupeň a Mgr. Z. Feketeová a Mgr. E. Berešová za 2.stupeň). Učitelia prešli vzdelávaním zameraným na nové metódy výučby a na praktické používanie poskytnutých moderných materiálov. Vzdelávanie pokračovalo konzultáciami pre učiteľov v priestoroch našej školy a vzorovou hodinou v 6. ročníku, ktorú viedla Mgr. Nataša Vinohradská – odborný poradca a kouč Metodicko – pedagogického centra, ktoré projekt zastrešuje.
Súčasťou projektu bola súťaž EnglishOne o hodinu angličtiny s Celeste Buckingham. Žiaci počas vyučovania i vo svojom voľnom čase plnili digitálne úlohy pridelené učiteľom. Celkovo sa do súťaže zapojilo viac ako 90 žiakov 5., 6. a 7. ročníka. Úlohy úspešne splnilo 51 žiakov.

 

This entry was posted in Aktuality 2015/16. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.