Vianočný minibazár

„Školy pre Afriku“ je názov jedného z projektov Detského fondu UNICEF, do ktorého sa tento rok zapojila aj naša škola. Usporiadali sme Vianočný minibazár. Tejto predvianočnej akcii predchádzali tematické prednášky, ktorých cieľom bolo zvýšiť informovanosť žiakov o podmienkach v afrických školách i o samotných cieľoch projektu.
Minibazár bol tento rok určený hlavne pre staršie deti  a o to viac nás teší, že sa k nim spontánne pripojili aj mladší spolužiaci z 3. a 4. ročníka. Počas svojej „Vianočnej burzy pre školy v Afrike“ vyzbierali štvrtinu z celkovej sumy, za čo im ďakujeme.
A tu je pohľad na náš pilotný minibazár očami šiestaka:

„ Písal sa deň 21. 12. 2011. Polovica školy bola vo Viedni, ale čo druhá polovica? Tá sa zabávala na Vianočnom minibazáre, na ktorom sa zúčastnili všetky triedy z ročníkov 5. – 9. Robili sa tam rôzne veci od predávania cukríkov až po koleso šťastia. Predávali sa tam laky na nechty, yoyá aj tetovačky. Veci neboli drahé, napríklad stanovisko, kde sa hádzali šípky: jeden hod stál 20 centov, ale ak ste trafili, mohli ste si vybrať hračku. Aj pani učiteľky kupovali, ale aj dozerali  na deti. Samozrejme aj ročníky 1-4 prišli na minibazár a tiež kupovali, čo sa im páčilo. Najpopulárnejšie boli balóny. Bolo to ako v obchode. Všetko, čo ste potrebovali, ste zohnali. Jedla tam nebolo veľa, ale vianočných domácich medovníkov bolo dosť. Ak ste predávali, tak ste sa nezastavili (prestávky, hodiny – stále sa predávalo). Keď ste tam mali notebook – mohli ste si zahrať hru. Asi jediné, čo sa tam nenašlo, boli knihy. Minibazár sa skončil po 4. vyučovacej hodine. Na projekt UNICEFu Školy pre Afriku sa vyzbieralo viac ako 160 eur.“

Erik Guláš, VI.B

This entry was posted in Aktuality 2011/12. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.