Európsky týždeň miestnej demokracie

ETMD sa konal od 11. októbra do 15. októbra 2010 – niesol sa v znamení oboznamovania sa žiakov s rôznymi problematikami. Na našej škole sa v tomto týždni konali rôzne akcie, z ktorých si deti odniesli pekné zážitky, ale aj nové vedomosti.

Žiaci 6. A triedy dňa 11. 10. 2010 veľmi pekne literárnou a výtvarnou tvorbou vyjadrili, čo by chceli zmeniť vo svojej obci a meste a tiež, čo im tam chýba a po čom túžia.

S veľkým nadšením sa vrátili malí piatačikovia 12. 10. 2010 z POŽIARNEJ STANICE, kde mali možnosť sa oboznámiť s požiarnou technikou, požiarnymi autami, s vybavením požiarneho auta pri potápaní, ďalej deti videli akciu pri poplachu a tiež aj cvičisko požiarnikov.

Dňa 13. 10. 2010 sa žiaci šiestych ročníkov zúčastnili návštevy MsÚ v Nitre. Tu mali možnosť si pozrieť, čo všetko sa vybavuje na MsÚ. Oboznámili sa s mnohými úsekmi, ktoré sa tu nachádzajú. Taktiež sa zúčastnili besedy s policajtom – „prevencia kriminality“. Deti najviac zaujalo Nitrianske Informačné stredisko „NISIS“ – rôzne informácie mesta.

Žiaci 8. a 9. ročníkov sa dňa 14. 10. 2010 zúčastnili besedy s pánom primátorom J. Dvončom, ktorý prijal pozvanie do našej školy. Pán primátor rozprával deťom o nitrianskej samospráve, o problémoch, ktoré trápia naše mesto – parkovacie problémy na sídliskách atď. Deti sa svojimi otázkami dozvedeli mnohé veci, ktoré ich zaujímajú z rôznych oblastí.

Na hodinách Environmentálnej výchovy 15.10.2010 svojou výtvarnou tvorbou žiaci spracovávali tému: “Ako môže byť mesto, obec úspešné v riešení environmentálnych problémov“.

Návšteva požiarnej stanice

Návšteva MsÚ

This entry was posted in Aktuality 2010/11 and tagged , . Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.