Školský klub – klasické triedy – 2018/19

Výtvarná súťaž v ŠKD

V mesiaci máj sa v školskom klube uskutočnilo Jarné kolo výtvarnej súťaže pre žiakov 4. ročníkov. Téma aj výtvarná technika boli ľubovoľné. Deti najradšej maľovali svojich obľúbených hrdinov z hier pre deti.
1. miesto získala Nela Fáberová
2. miesto Vanessa Paučírová
3. miesto obsadil Jakub Ivančík
Víťazi boli odmenení peknými vecnými cenami, ktoré využijú pri maľovaní ďalších pekných obrázkov.

Práce našich detí v ŠKD

Zálužská paleta

Deti z ŠKD sa zúčastnili výtvarnej súťaže Zálužská paleta 2019. Práce na tému dobývanie vesmíru, ochrana prírody a voľná téma sme zaslali na posúdenie odbornej porote a na vernisáž, ktorá sa uskutoční 29. 5. 2019 vo Veľkom Záluží.

Deň Zeme

Pri príležitosti Dňa Zeme pripravili p. vychovávateľky pre žiakov 1. a 2. ročníkov športové popoludnie. Súťažilo sa v štyroch disciplínach, pri ktorých boli použité pomôcky z odpadového materiálu (plastové fľaše, papierové kartóny, loptičky z papiera a pod.). Výhercovia súťaže z každej triedy boli samozrejme odmenení.

Nitra – moje mesto

Na túto tému nám vybraní žiaci 2. ročníkov preukazovali svoje vedomosti o meste Nitra v zábavno – súťažnom kvíze. A o tom, že o meste, v ktorom navštevujú školu a mnohí aj bývajú, vedia naozaj dosť, nás presvedčili svojimi správnymi a pohotovými odpoveďami.

Prichádza jar

Jar je pre mnohých z nás najobľúbenejším obdobím v roku. Prebúdza sa príroda, rozkvitajú prvé jarné kvietky.

 

Súťaž v ŠKD

Dňa 11.2. sa v ŠKD konala súťaž v hode tenisovou loptičkou do plechovej pyramídy. Zúčastnili sa jej deti 1., 3., 6., 7. a 8. oddelenia.

Najviac plechoviek v troch pokusoch sa podarilo zhodiť zhodne Filipovi Urbanovi z 2. A a Borisovi Brunclíkovi z 2. B. Ako druhá v počte zhodených plechoviek sa umiestnila Nina Nagyová z 2. D a na 3. mieste s rovnakým počtom skončili Saška Sádovská z 2. D a Hanka Čaprdová z 1. A.

Deti boli odmenené sladkosťami a drobnými vecnými cenami.

14. február sviatok sv. Valentína

Valentín patrí medzi obľúbené sviatky už aj u detí, ktoré s veľkým potešením a láskou vyrábali darčeky pre svojich milujúcich rodičov.

 

Zimné obdobie

Pracovno technická a esteticko výchovná oblasť výchovy v ŠKD v zimných mesiacoch.

 

Rekreačná činnosť v ŠKD

Zimné radovánky na svahu v školskom areáli.

Výtvarná súťaž

V decembri sa v školskom klube uskutočnila výtvarná súťaž, ktorej sa zúčastnilo 25 štvrtákov. Za ich pekné práce boli odmenení vecnými cenami a peknou výstavkou, ktorá skrášli našu chodbu až do konca januára.

Vianočná výzdoba

Vianočné a zimné práce zdobili naše oddelenia v mesiaci december.

Mikuláš, varenie punču, pečenie a zdobenie medovníkov

Na 6. decembra sa tešia všetky deti. Inak tomu nebolo ani v školskom klube, kde deti plní očakávania z príchodu Mikuláša varili aj detský punč a piekli medovníky.
A veruže prišli aj dvaja. Jeden počas oddychovej činnosti a druhý Mikuláš zavítal ešte do zbernej triedy.

 

Príchod zimy

Zima je krásne ročné obdobie. Vtáčiky odlietajú do teplých krajín, zvieratká si robia zásoby na zimu, príroda má v tomto ročnom období svoje čaro.  A my máme viacej času tvoriť v ŠKD pekné zimné obrázky.

Kreslenie na asfalt

Druháci zo školského klubu mali možnosť prejaviť svoje tvorivé schopnosti pri kreslení na asfalt v areáli školy. Dobrá nálada ich pri kreslení ,neopúšťala a  za najlepšie výtvory boli deti odmenené.

Posledné záchvevy jesene

Sychravé  nevľúdne počasie sa pomaly vkráda do našich príbytkov a tak si zlepšime náladu vďaka  veselým  obrázkom detí, ktoré vytvárajú so svojimi pani vychovávateľkami v ŠKD.

Kúzelník v ŠKD

Prekvapené detské tváre a nadšené reakcie sú charakteristické pre kúzelnícke vystúpenia. Inak tomu nebolo ani pri vystúpení kúzelníka v ŠKD, ktorý pripravil zábavu pre deti. A tie sa samozrejme tiež na chvíľu mohli  stať kúzelníkmi.

 

Halloween

Halloween je sviatok plný čarodejníc, duchov a iných príšer a tie nechýbali ani v ŠKD na halloweenskej party. Všetky staršidielka a príšerky tancovali, smiali sa a zabávali. A samozrejme nesmela chýbať ani výzdoba tried ŠKD.

Jesenné práce

Jesenné obdobie je nádherné, praje tvorivosti. Príroda nám ponúka veľké množstvo materiálu na tvorbu. Dozrieva ovocie, zelenina, lesné plodiny, opadávajú listy. A tak môžu deti vytvárať pekné diela.

Naše práce v ŠKD

Šikovné a kreatívne deti navštevujú ŠKD aj v tomto školskom roku a spolu so svojimi vychovávateľkami zhotovujú zaujímevé práce a výrobky z rôzneho materiálu.