Týždeň boja proti drogám

Cieľom primárnej prevencie drogových závislostí na našej škole je realizovať prevenciu drogových závislostí nenásilnou a pre žiakov zaujímavou formou.

Týždeň boja proti drogám sme odštartovali celoškolskou rozhlasovou reláciou, ktorú pripravili žiaci rozhlasového krúžku.

Žiaci 3. a 4. ročníka prezentovali zdravý spôsob života a odmietanie návykových látok aktívnou športovou činnosťou. V znamení hesla „Pohybom ku zdraviu“ sa zúčastnili korčuľovania na zimnom štadióne.

Piataci si zmerali sily v turnaji vo vybíjanej. Najviac sa darilo žiakom z V.C triedy, ktorí obsadili prvé miesto.

Šiestaci si v rámci programu „Vyber si správne“ vypočuli prednášku Dr. Aleny Mrázovej z CVČ Domino, klubu primárnej prevencie drogových závislostí a prevencie kriminality, ktorá bola zameraná na moderné závislosti a gamblérstvo.

Žiaci siedmeho ročníka besedovali s preventistom Mestskej polície v Nitre Mgr. Miroslavom Duchoňom na tému: „Tínedžeri a drogy.“ Následne si pozreli videokazety a DVD s danou tematikou.

Ôsmaci si zašportovali v basketbalovom turnaji, ktorý vyhrali žiaci z VIII. B triedy.

Celý týždeň sa niesol v znamení tvorby plagátov, literárnych prác a prezentácií s protidrogovou tematikou, riadených rozhovorov a besied, kvízov a aktivít v rámci plnenia projektov Vieme, že a Cesta.

Jarmila Kováčová
koordinátor protidrogovej prevencie

This entry was posted in Aktuality 2008/09 and tagged , . Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.