Zober loptu a nie drogy

V stredu, 4. 2. 2009, naša škola dostala možnosť zúčastniť sa športového dopoludnia s názvom ZOBER LOPTU A NIE DROGY. Uvítali sme túto príležitosť, lebo ukázať deťom spôsoby ako zmysluplne tráviť voľný čas je aj našou snahou. Aj to je jedným z cieľov primárnej prevencie drogových závislostí na našej škole.

Udalosť, na ktorej sa prezentovali extraligoví volejbalisti a basketbalisti Nitry, mala za cieľ predstaviť tieto športy – vysvetliť stručne pravidlá , objasniť jednotlivé posty hráčov, predviesť ukážku hry v danom športe…

Ale nielen to. Cieľom bolo – osloviť túto generáciu „násťročných“, získať z jej radov záujemcov o tieto športy. Ukázať im, k akému športovému majstrovstvu sa môže hráč po rokoch tvrdej driny dopracovať.

Deti ocenili možnosť „zahrať“ si s veľkými hráčmi. Pre tých, ktorí nabrali odvahu a „zasúťažili si“ s nimi priamo na ihrisku, to bol jednoducho zážitok. A nakoniec aj pre všetkých ostatných, ktorí možnosť zašportovať si v telocvični dostali spolu s volejbalovými a basketbalovými loptami na záver podujatia.

Organizátori – tréner nitrianskych volejbalistov Peter Kalný, basketbalový činovník Jozef Mečiar a náš učiteľ telesnej výchovy Ladislav Kudry, hlavný iniciátor tejto myšlienky – ďakujeme za zmysluplné podujatie!

Mária Huláková

This entry was posted in Aktuality 2008/09 and tagged , . Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.